Театар „Чин 4 Сцена 5“ / Act 4 Scene 5 Theatre

Театар „Чин 4 Сцена 5“ е приватен и независен театар, кој е формиран во 2007 година. Во текот на своето работење, театарот активно работи на развој на независната сцена, како и на развој на театарската писменост кај младите, преку своето училиште за театар. До сега, театарот продуцирал 76 претстави, кои ги гледале над 150 000 луѓе. Театарот е добитник на многу награди во земјава и странство, како и на наградата 3. Ноември за особен придонес во развојот на театарската уметност.
0

Followers